Widziałem małą kałużę na podjeździe, wszedłem pod samochód i zobaczyłem, jak płyn chłodniczy kapie z kompresora klimatyzacji. Próbowałem na wszystkie możliwe sposoby zobaczyć, skąd to się bierze, ale mogę tylko powiedzieć, że jest za alternatorem. Myślę, że musi tam być otwór spustowy. Oglądając YouTube, zobaczyłem gościa, który zostawił silnik w samochodzie i zdjął pokrywę rozrządu i złamał ją na pół podczas tego procesu. To chyba nie jest dobry sposób. Widziałem inny film i facet wyjął silnik, żeby się do niego dostać, i zrobił to w fantastyczny, szczegółowy i ostrożny sposób; musiał to zrobić, ponieważ 3,5 jest złożony jak maszyna do szycia Singer. Poszedłem do jednego dealera Forda i chcą 2400 $ (135,00 $ robocizny) tylko za wymianę pompy. Inny dealer Forda, u którego się zatrzymałem, aby to omówić, powiedział między 2000 a 2500 $ (115,00 $ robocizny) i powiedział, że uwzględni łańcuch rozrządu i prowadnice. Myślę, że drugi dealer jest lepszy, ponieważ ten dealer serwisuje radiowozy dla dwóch różnych miast w mojej okolicy. Zauważyłem, że kiedy podszedłem do lady, miał radiowóz Explorer z jednego miasta i radiowóz Taurus z drugiego miasta w zatoce serwisowej.
Moje pytanie brzmi, skoro trzeba to rozebrać tylko dla pompy, czy należy wymienić wszystkie łańcuchy, prowadnice i napinacze, ponieważ te części są częściami zużywającymi się i znajdują się tuż obok?
Po drugie, jako strzał w ciemno, czy ktoś próbował K-Seal, aby rozwiązać problem? Martwię się, czy uszczelnienie może uszczelnić się wewnątrz bloku; wyciągnąłem bagnet i olej jest wolny od płynu chłodniczego.
Gdybym miał podnośnik słupkowy, zrobiłbym to sam, ale to rzecz na kiedyś.
Wydaje mi się, że pompa jest trochę przedwczesna do wymiany, a ja jeżdżę tym samochodem bardzo ostrożnie. Wypłukałem płyn chłodniczy 3 lata temu przy przebiegu 48 000 mil i kupiłem do niego płyn chłodniczy specyficzny dla Forda, w kolorze pomarańczowym.
Moje pytanie brzmi, skoro trzeba to rozebrać tylko dla pompy, czy należy wymienić wszystkie łańcuchy, prowadnice i napinacze, ponieważ te części są częściami zużywającymi się i znajdują się tuż obok?
Po drugie, jako strzał w ciemno, czy ktoś próbował K-Seal, aby rozwiązać problem? Martwię się, czy uszczelnienie może uszczelnić się wewnątrz bloku; wyciągnąłem bagnet i olej jest wolny od płynu chłodniczego.
Gdybym miał podnośnik słupkowy, zrobiłbym to sam, ale to rzecz na kiedyś.
Wydaje mi się, że pompa jest trochę przedwczesna do wymiany, a ja jeżdżę tym samochodem bardzo ostrożnie. Wypłukałem płyn chłodniczy 3 lata temu przy przebiegu 48 000 mil i kupiłem do niego płyn chłodniczy specyficzny dla Forda, w kolorze pomarańczowym.