Taurus Car Club of America : Ford Taurus Forum banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
Hey All,


New to the forum so sorry if i was suppose to post this question in a different place...but I have a 03 Taurus SES with the duratec V6 with 30,000 on it and when I am in park I hear a ticking sound...Almost like a lifter or a rocker arm but not sure. I am not having any performance problems or trouble starting. I was wondering if anyone else has heard or experienced the same problem.


Thanks,

Ed T.
 

·
Premium Member
Joined
·
2,543 Posts
If there's a problem it's still under warranty.....For 6000 miles or so. I'd take it in & get it checked.

If it's a Duratec, it's definitely not a rocker arm.....
 
J

·
Guest
Joined
·
0 Posts
If it is still under warranty (and it should be) just take it to the stealership. This would also help you if something came up later on (after warranty) with the same issue. :)
 

·
Premium Member
Joined
·
1,168 Posts
I replaced my serpentine belt and 90% of the ticking went away. The Duratec seems to tick even when brand new, probably because it has a timing chain, not a belt.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #9
Thanks guys for the Info...I will just take it by the dealer and see what they say. I will mention the belt. It seems like this was the issue for some of you.

Thanks again,

Ed
 

·
Registered
Joined
·
166 Posts
Now now folks, you forgot to do something...like say, welcome to the club!
 
1 - 10 of 10 Posts
Top