Taurus Car Club of America : Ford Taurus Forum banner
1 - 16 of 16 Posts

·
Registered
Joined
·
1,552 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I got this Sony MP3 CDman with the car kit.... was working fine...

Now I guess I am having a problem with the cassette adaptor?

when I put this cassette adaptor the right way, the stock audio (GEN 3) tape deck play fine for a few sec, then changes direction (to side 2)... then again back to side 1 then so.. finally says "TDE" and goes to radio.

regular audio cassettes work fine?

I first felt that the spools on the cassette adaptor were to tight.. so i ripped it open & reassembled.. it work fine for a few days...
then again now the tape deck reverses side after a few second.

what makes it reverse direction?
 

·
Registered
Joined
·
1,552 Posts
Discussion Starter · #3 ·
ya i was abt to buy a new adaptor. But the spools on the one I have are pretty loose to turn by hand.

Also the is a belt beside the head on that adaptor. that contacts the capstan and the roller i guess.

What If i remove this belt from the inside.. also for the adaptor to work are the two spools and the gear between them necessay... After all there is no tape!.. just a head on the adaptor that contacts the head in the tape deck.
 

·
Registered
Joined
·
549 Posts
I can't tell you how to fix it, but I did have a similar problem once getting a cassette adapter to work on a rental Lumina. I would stick the adapter in, it would play for a few seconds, reverse a couple times like you said, then spit it back out.
 
G

·
I had that problem w/ my Gen3 - the only adaptor I could get to work was a $20 or $30 one from Radio Shack. It was the "Radio Shack" brand. Might want to try that.
 

·
Registered
Joined
·
1,552 Posts
Discussion Starter · #8 ·
30 bucks!!

I saw for one at walmart for like 7-8 bucks... besides this sony adapter worked well for like 2 months...

the adapters you guys have.. Do you see a belt beside the head? that could contact the capstant.

Previously i had an adapter that had like a small wheel that would contact the capstan/roler on int he tape deck
 
G

·
Now that I think about it, you can have the Radio Shack adaptor I have - provided I can find it - for just shipping cost. I bought it a few years ago, I think that's why it was so expensive, lol.
 

·
Registered
Joined
·
1,552 Posts
Discussion Starter · #11 ·
seems to be working fine. besides I have a thing for sony stuff. I guess others might not have a good head...

anyways will let you know if I get the problem again, which should be only a few days... thx
 

·
Registered
Joined
·
1,552 Posts
Discussion Starter · #14 ·
hey vulcan,

yup, crack it open.. most of the are sealed.. but you can use sometime like a flat knife to rip it along the seam.

just remove everything except the two spools & the center gear & the spring loaded head.

now the adaptor will work so long as your deck plays side one..
(top side)
 

·
Registered
Joined
·
107 Posts
It didn't work...I think its worse now. But then mine didn't have any belt it had gears I had to remove....and the only ones I removed were the ones that turned as a result of the pincher. I left the others in intact so the spools would turn each other. Oh well....I'll be investing in a new stereo soon I guess.
 
1 - 16 of 16 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top