Taurus Car Club of America : Ford Taurus Forum - Reply to Topic
Thread: Rough This Morning Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Taurus Car Club of America : Ford Taurus Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
12-20-2008 05:36 PM
spridget Have the O2 sensors ever been replaced?
12-20-2008 04:29 PM
webbrook
Quote:
<div class='quotemain'>
My wife 2000 sable wagon with the duratec ran really rough this morning , but was fine once it warmed up.
I looked down to see the check engine light on. Went to autozone and got this code p1151.
Autozone was not much help, Any ideas.
thanks
[/b]
90% of the time its the PCV system. I don't know if the 2000 is different than our '98 Duratec Sable ,but the elbow that receives the PCV valve swelled and didn't provide a airtight seal and it threw same code and ran rough
cold with misfire under load. Threw a clamp on the joint making sure the PCV is seated before tightening.
It's not the easiest clamp install (2 extensions on my 1/4" ratchet) but it was easier than taking the UM
off and r/r suspect rubber elbows and hoses.

Best of luck,
MustangScott
[/b][/quote]

Car has 144,000 miles on it and has been maintain well.
Pcv valve and hose are new as well as the other vacuum lines that usaully rot away.
12-20-2008 04:10 PM
escotland
Quote:
My wife 2000 sable wagon with the duratec ran really rough this morning , but was fine once it warmed up.
I looked down to see the check engine light on. Went to autozone and got this code p1151.
Autozone was not much help, Any ideas.
thanks
[/b]
90% of the time its the PCV system. I don't know if the 2000 is different than our '98 Duratec Sable ,but the elbow that receives the PCV valve swelled and didn't provide a airtight seal and it threw same code and ran rough
cold with misfire under load. Threw a clamp on the joint making sure the PCV is seated before tightening.
It's not the easiest clamp install (2 extensions on my 1/4" ratchet) but it was easier than taking the UM
off and r/r suspect rubber elbows and hoses.

Best of luck,
MustangScott
12-20-2008 03:41 PM
blackmagic3920
Quote:
<div class='quotemain'>
My wife 2000 sable wagon with the duratec ran really rough this morning , but was fine once it warmed up.
I looked down to see the check engine light on. Went to autozone and got this code p1151.
Autozone was not much help, Any ideas.
thanks
[/b]
How many miles? How has it been maintained?

P1151 Lack Of Upstream HO2S Switch, Sensor Indicates Lean, Bank No. 2
[/b][/quote]
OMG getting advice from the king himself. legendary

12-20-2008 03:36 PM
spridget
Quote:
My wife 2000 sable wagon with the duratec ran really rough this morning , but was fine once it warmed up.
I looked down to see the check engine light on. Went to autozone and got this code p1151.
Autozone was not much help, Any ideas.
thanks
[/b]
How many miles? How has it been maintained?

P1151 Lack Of Upstream HO2S Switch, Sensor Indicates Lean, Bank No. 2
12-20-2008 03:25 PM
webbrook My wife 2000 sable wagon with the duratec ran really rough this morning , but was fine once it warmed up.
I looked down to see the check engine light on. Went to autozone and got this code p1151.
Autozone was not much help, Any ideas.
thanks

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome