PCM Change - Page 4 - Taurus Car Club of America : Ford Taurus Forum
 17Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #31 of 34 (permalink) Old 02-15-2019, 05:17 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2015
Chapter: Northeast
Posts: 43
Rep Power: 0
 
Trader Score: 0 reviews
Well it's a week today since I picked up car from dealer and no CEL. Always before it would come back on with P300 code within a week after being cleared. So was the problem the plug wires and/or the Costco gas. Might be a waste of money, but I'm not going to tempt fate and will continue to buy the high octane BP gas.
mdyoung216 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 34 (permalink) Old 02-15-2019, 08:53 PM
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: NC, CSA
Posts: 354
Rep Power: 26
 
Trader Score: 0 reviews
I hope your problems are solved. But after reading through this there were a lot of parts thrown at the problem with very little proper analysis. There are some very good youtube videos on how the pros diagnose issues like you were having.
rdanville is offline  
post #33 of 34 (permalink) Old 02-16-2019, 02:55 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2015
Chapter: Northeast
Posts: 43
Rep Power: 0
 
Trader Score: 0 reviews
Today still no CEL, so with it being 8 days I'm pretty sure that has been solved. Like I said I was getting the parts free, and everything I replaced was on the list of things that might cause a P300 code. So even though it didn't solve the problem I know I have a new EGR, plugs, and fuel filter and it was getting close to the time to change the fuel filter anyway. I assume the Ford dealer did a pro diagnose and they said I had bad wires and then said it might be the Costco gas. The P300 code is such a needle in the haystack problem to find that I was about willing to try just about anything other than tearing the engine down. I plan to give the car to my daughter, so I had to get that fixed before I signed it over to her. Monday I get the rain hat extension installed and the left and right cowl pieces replaced, since while I was dealing with the P300 code the rain leaking in ruined the heater fan motor.
mdyoung216 is offline  
 
post #34 of 34 (permalink) Old 02-17-2019, 07:14 AM
Devoted Member
 
repairman54's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Montague NJ
Chapter: Northeast
Year: 2003
Model: Mercury Sable
Engine: 3.0L 24v Duratec V6
Posts: 1,518
Rep Power: 41
 
Garage
Trader Score: 0 reviews
Basically P300 is a random miss fire code so plugs, wires and coil pack are the primary causes. Don't waste your money on premium, these cars run just fine on regular. I ran all of mine on regular, in fact regular is a fresher gas than premium as the stations move more of it on a "regular" basis. No pun intended...
sheila and Automender12345 like this.

John
"Some suffer from insanity, I choose to enjoy it"
'11 Tahoe
'09 Malilbu LS
'03 Sable LS 24v
'05 Sable 24v son's
'01 FLHR
Ski Doo's Sea Doo
Previously enjoyed vehicles
'07 Mustang GT 3 pedals
'88 Bull 170k rust & trans = junked
'94 Bull 160k sold while still running
'00 Sable wagon 24v 212k sold running fine
'89 S10 Blazer 4x4
'79 Dodge Van period customized
'75 Cordoba
'68 GTO
'68 Chrysler Newport 2dr
'67 Chevy Caprice 2dr
'67 Chevelle
'65 Bonneville
'65 Chevelle
'64 Olds Jetstar 88
repairman54 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Taurus Car Club of America : Ford Taurus Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2013 taurus se 3.5 Transmission fluid change 02TaurusGuy 5th and 6th Gen Maintenance and Repair 11 06-20-2018 07:33 AM
Thoughts on Transmission Fluid Change and Color of Fluid corylane 5th and 6th Gen Maintenance and Repair 12 07-13-2017 07:55 PM
Gen 4 Trans Pan Drop and Filter Change AX4N Sam Solutions to Common Problems and 'How To' Articles 145 08-21-2016 01:31 PM
Vacuum leak or ignition coils? P171 and P174 (recent oil change) DanielElkins Maintenance and Repair 6 02-18-2014 10:11 AM
resetting oil change counter gomer3G 5th and 6th Gen Maintenance and Repair 11 01-29-2014 10:08 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome