Need Help... 1997 Ford Taurus SHO - Taurus Car Club of America : Ford Taurus Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 10-27-2017, 05:22 PM Thread Starter
Junior Member
 
SHOMeTheMoney's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Salem, Oregon
Chapter: Pacific Northwest
Year: 1997
Model: Ford Taurus SHO
Engine: 3.4L Yamaha V8
Posts: 17
Rep Power: 0
 
Trader Score: 0 reviews
Exclamation Need Help... 1997 Ford Taurus SHO

I have a problem with my 1997 Ford Taurus SHO has 189,500 miles on it.


My car was running fine a few days ago, I was opening it up on the freeway, pulled off and stopped at a light just to see there was light white smoke coming from under my car under near the tires, I pulled over to see light white smoke from the back of the engine bay lasted maybe minute, I noticed some power loss and the engine was rumbling and sputtering when I drove home. My CEL went on. Made it home and had her sit for a day trying to find the problem. My Coolant was very low, which it wasn't a week before No visible coolant leaks either, I did check underneath my cart to see if it was leaking. Only a small oil leak, nothing to concern about. But I decided to drive it up to my local high school (Mile away) and my car idled weird and my CEL was blinking. I can fix some things, but I'm not a mechanical wizard. Help? I'm already tired of having to borrow a KIA
I'll link a video below to let you guys help me find the problem. First one of the startup and the second one is a weird noise from under the car.

Video 1: https://youtu.be/jjiNyytup-U

Video 2: https://youtu.be/rnLaHQmLklI

If you could back to me as soon as possible, it would be nice.

Yes, before you ask, my cams are welded.

Jonathan Kassebaum

Last edited by SHOMeTheMoney; 10-27-2017 at 06:53 PM.
SHOMeTheMoney is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 10-28-2017, 10:59 AM Thread Starter
Junior Member
 
SHOMeTheMoney's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Salem, Oregon
Chapter: Pacific Northwest
Year: 1997
Model: Ford Taurus SHO
Engine: 3.4L Yamaha V8
Posts: 17
Rep Power: 0
 
Trader Score: 0 reviews
Help! Please soon as possible.

I posted on the forums maybe 18 hours ago asking for some help, but to no avale. Gonna try re-posting it.

I own a 1997 Ford Taurus SHO with 189,500 miles on it. When I turn the car on it?ll start okay, then it?ll sound like it?s heaving, sputtering like it?s gonna die, it?s harder to hear outside of the car, but once you get inside the car you can definitely hear it. Underneath the car something sounds off.

I?ll link my original post for some more insight. I need help soon, I need help as soon as possible.

My original post: https://www.taurusclub.com/#/topics/338697

Jonathan Kassebaum
SHOMeTheMoney is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 10-28-2017, 11:45 AM
I'll Be Watching You!

 
sousa632's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Forked River, NJ
Chapter: Northeast
Year: 2007
Model: OTHER
Engine: OTHER
Posts: 14,337
Rep Power: 84
    
Trader Score: 2 reviews
I've moved this to your original thread. There's no need to post an issue, then open a new topic the next day about the same issue. Please make note of that for the future.


First step is to get your codes read and report back. That will tell you a lot more than anyone can guess by the description. Especially being that you said the CEL was flashing which is the pcm telling you there is a misfire.

John
2007 Pontiac Torrent, 2013 Hyundai Sonata GLS
sousa632 is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 10-28-2017, 12:04 PM Thread Starter
Junior Member
 
SHOMeTheMoney's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Salem, Oregon
Chapter: Pacific Northwest
Year: 1997
Model: Ford Taurus SHO
Engine: 3.4L Yamaha V8
Posts: 17
Rep Power: 0
 
Trader Score: 0 reviews
Will do, Does Autozone still scan codes for free?

Jonathan Kassebaum
SHOMeTheMoney is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 10-28-2017, 12:24 PM
Crazy Devoted Member
 
Join Date: Dec 2006
Chapter: Midwest
Year: 1998
Model: Mercury Sable
Engine: 3.0L 24v Duratec V6
Posts: 22,396
Rep Power: 112
     
Trader Score: 1 reviews
^ Yes, as do most parts stores.
sheila is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Taurus Car Club of America : Ford Taurus Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Used Taurus/Sable Finds - Post them here! bull geek Taurus and Sable General Discussion 989 07-19-2019 06:16 PM
Spark Plugs unit731 Engine and Drivetrain 19 06-18-2018 01:30 PM
1997 ford taurus station wagon antenna repair coggonobrien Electronics, Security, Audio and Visual 6 08-05-2014 02:24 PM
Ford will not acknowledge their own recall! (1986-95 Taurus, Sable, Continental) Brian_05_SEL Taurus and Sable General Discussion 11 09-14-2013 10:15 PM
Recall 96s51 joshuapace Maintenance and Repair 2 01-16-2006 01:25 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome