Dead Battery After A Week Of No Use - Taurus Car Club of America : Ford Taurus Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 01-11-2009, 05:13 PM Thread Starter
fct
Devoted Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Antonio, TX
Chapter: Southern
Posts: 1,770
Rep Power: 30
 
Trader Score: 0 reviews
I was gone on a vacation for a week. The temperature was below freezing. When I returned, my 99 Taurus refused to start. Dome light, door locks still work though the battery charge is so weak that the car can't even honk properly. The same thing happened a month ago as well. Is my battery dead or do I have some other problem?
fct is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 01-11-2009, 07:07 PM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 65
Rep Power: 0
 
Trader Score: 0 reviews
Quote:
I was gone on a vacation for a week. The temperature was below freezing. When I returned, my 99 Taurus refused to start. Dome light, door locks still work though the battery charge is so weak that the car can't even honk properly. The same thing happened a month ago as well. Is my battery dead or do I have some other problem?
[/b]
How old is the battery? Most likely it has a dead cell and will have to be replaced. Bring it into a battery shop for proper diagnosis...

-GH
nissanzx1 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 01-12-2009, 10:01 PM Thread Starter
fct
Devoted Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Antonio, TX
Chapter: Southern
Posts: 1,770
Rep Power: 30
 
Trader Score: 0 reviews
It's a 3 years old Duralast battery. Conveniently, the free replacement warranty period expired five days ago. I can still get about 60% of original price if it really is dead. Today I jump started the car. After running engine for 20 minutes, I turned it off. The car didn't start after that. In fact, everything electrical stopped working (lights, locks, radio, etc). I am hoping it's just a dead battery. I'll go to Autozone tomorrow to test it and hopefully replace it.
fct is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 01-13-2009, 10:30 PM Thread Starter
fct
Devoted Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Antonio, TX
Chapter: Southern
Posts: 1,770
Rep Power: 30
 
Trader Score: 0 reviews
PS: Confirmed. It was a dead battery.
fct is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 01-14-2009, 02:28 AM
Crazy Devoted Member
 
shoz123's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Ashkum, Illinois
Posts: 14,124
Rep Power: 62
 
Trader Score: 4 reviews
More than likely there is some excessive current draw. The battery should last at least three weeks to a month if all is good. Hard to troubleshoot though.

Paul Nimz
'10 Red Genesis Coupe
'08 Hyundai Accent
shoz123 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Taurus Car Club of America : Ford Taurus Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome