Rattle at right rear wheel area of AWD - Taurus Car Club of America : Ford Taurus Forum
 1Likes
  • 1 Post By neilc88
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 04-23-2019, 12:24 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 95
Rep Power: 0
 
Garage
Trader Score: 0 reviews
Rattle at right rear wheel area of AWD

Hi TCCA,

I'm back with my 3rd Taurus after a long time away. This is 2015 Limited AWD, the wife's car. 68K miles.

There is a rattle when hitting bumps at the right rear wheel. From my past experience with Fords the sway bar end links always go bad. I took a look but I can't tell if they are bad.

Anyhow, can someone give me some advise on what this rattle could be? What are the most common items to check? I jacked it up to look underneath and nothing seamed out of sorts.


2015 Taurus AWD Limited - I don't drive it, just repair it.
1996 Taurus LX, 3.0L Duratec - Dad's former car
1990 Taurus SHO 3.0L - Deceased, via trade in. (buried the speedo at 150 mph, very smooth but, do not imitate.)
neilc88 is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 04-23-2019, 04:38 PM
Crazy Devoted Member
 
Join Date: Dec 2006
Chapter: Midwest
Year: 1998
Model: Mercury Sable
Engine: 3.0L 24v Duratec V6
Posts: 22,249
Rep Power: 112
     
Trader Score: 1 reviews
Welcome back! If not an endlink, nothing loose in the trunk?

Last edited by sheila; 04-23-2019 at 05:14 PM.
sheila is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 04-24-2019, 07:00 AM
Junior Member
 
Join Date: May 2017
Location: Northern Ohio
Chapter: Northeast
Year: 2013
Model: Ford Taurus
Engine: 3.5L Ti-VCT V6
Posts: 29
Rep Power: 0
 
Trader Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by sheila View Post
Welcome back! If not an endlink, nothing loose in the trunk?
or a loose/bad shock
terbob3 is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 07-11-2019, 12:26 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 95
Rep Power: 0
 
Garage
Trader Score: 0 reviews
Hi guys,

I couldn't figure it out an took it to the dealer. They replaced the sway bar and sent us on our way. Pulling our of the parking lot we still had the same noise.

After round 2 at the dealer they said the rear break on the right side did not have the brake pad to caliper clips installed. This was done at different dealer before we owned the car.

Brake pad clips installed and all is good now.

Thanks
brn likes this.

2015 Taurus AWD Limited - I don't drive it, just repair it.
1996 Taurus LX, 3.0L Duratec - Dad's former car
1990 Taurus SHO 3.0L - Deceased, via trade in. (buried the speedo at 150 mph, very smooth but, do not imitate.)
neilc88 is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Taurus Car Club of America : Ford Taurus Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in













Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trying To Locate Source of Rattle in Left Rear of Car kc27 Maintenance and Repair 2 02-23-2019 11:13 AM
Increasing Rear Wheel Clearance - Stiffness buckeyeshine Suspension, Handling and Brakes 3 10-19-2017 06:50 AM
2004 Rear Drum to Disk Conversion w/Active ABS Sensors leonedog Suspension, Handling and Brakes 7 07-02-2016 12:30 PM
Rear Driver Side Door Handle Rattle redhousenine Maintenance and Repair 2 06-07-2013 08:15 PM
2000 rear wheel bearing on 1999 sable djunified Suspension, Handling and Brakes 3 06-04-2013 05:26 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome