Bell CHIMER quit, does not warn if lights are on . - Page 2 - Taurus Car Club of America : Ford Taurus Forum
Register Home Forums Active Topics Topic Finder Photos Members List Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowAuto Loans
TaurusClub.com is the premier Ford Taurus Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-01-2012, 09:26 AM   #11 (permalink)
Junior Member
 
rangerjoe's Avatar
 
Member Number: 13853
Join Date: Oct 2007
Location: Detroit
Visit: My Garage
Posts: 75
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 0
rangerjoe has a little shameless behaviour in the past
Default Chime Problem

So all instrument lights on dash work, set belt ding works if driver side setbelt is not connected.

Normal Dings when ignition is turned to on position for 8-10 seconds.

No Ding if lights left on and no chime if keys are left in ignition and drivers
side door is opened with car turned off.

Any ideas ?
Thnaks in advance.
__Joe
__________________
RANGERS LEAD THE WAY
rangerjoe is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-01-2012, 09:31 AM   #12 (permalink)
Junior Member
 
rangerjoe's Avatar
 
Member Number: 13853
Join Date: Oct 2007
Location: Detroit
Visit: My Garage
Posts: 75
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 0
rangerjoe has a little shameless behaviour in the past
Default Alert Chime not warning when lights are left on or when keys are left in ignition

So all instrument lights on dash work including Brights on ( Blue Light ), set belt ding works if driver side setbelt is not connected.

Normal Dings when ignition is turned to on position for 8-10 seconds.

No Ding if lights left on and no chime if keys are left in ignition and drivers
side door is opened with car turned off.

Any ideas ?
Thnaks in advance.
__Joe
__________________
RANGERS LEAD THE WAY
rangerjoe is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2012, 07:27 PM   #13 (permalink)
Technical Advisor
 
behlinla's Avatar
 
Member Number: 14275
Join Date: Dec 2007
Location: Wisconsin
Chapter: Midwest
Drives: A blue car
Visit: My Garage
Posts: 7,507
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 80
behlinla has a reputation beyond reputebehlinla has a reputation beyond reputebehlinla has a reputation beyond reputebehlinla has a reputation beyond reputebehlinla has a reputation beyond reputebehlinla has a reputation beyond repute
Default

That sounds like a problem with the driver's door switch. Do you get a door ajar when you open it?
behlinla is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2012, 11:55 AM   #14 (permalink)
Junior Member
 
rangerjoe's Avatar
 
Member Number: 13853
Join Date: Oct 2007
Location: Detroit
Visit: My Garage
Posts: 75
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 0
rangerjoe has a little shameless behaviour in the past
Default Chime failing on certain items works for some but not headlights left on

Anybody know what to look for ??

Thanks.
__________________
RANGERS LEAD THE WAY
rangerjoe is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2013, 10:39 AM   #15 (permalink)
Junior Member
 
Member Number: 8832
Join Date: Jun 2006
Visit: My Garage
Posts: 2
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 0
jbaaron has a little shameless behaviour in the past
Default

behlinla,

My wife has a 2000 Ford Taurus SE VIN S and she is having chime issues and I was wanting to know your take on it here since it seems you have helped many others.

The chime does no longer works when the door is open, keys left in ignition, or lights on (this is the biggie, it's caused her to call triple AAA). The seat belt chime works without any issues. Any the illumination cluster is working as it should.

I was thing it may be the GEM but the only issues are the chime but I know the chime itself works because of seat belt. Does this seem to point to the door switch?

Oh, the only other thing not working is the rear window wiper motor but the pump works. Any idea on how to check this to see if it's a problem with the wiring or motor?

And, I have physically pulled and tested every fuse in the engine compartment and under the dash.

Any help would be much appreciated. TIA
jbaaron is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2013, 12:48 PM   #16 (permalink)
Technical Advisor
 
behlinla's Avatar
 
Member Number: 14275
Join Date: Dec 2007
Location: Wisconsin
Chapter: Midwest
Drives: A blue car
Visit: My Garage
Posts: 7,507
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 80
behlinla has a reputation beyond reputebehlinla has a reputation beyond reputebehlinla has a reputation beyond reputebehlinla has a reputation beyond reputebehlinla has a reputation beyond reputebehlinla has a reputation beyond repute
Default

Wow, so you joined in 2006 and this is your first post? Long-time lurker eh! You must have a wagon.

So when you open the driver's door does the dome light come on or not? Does it work with the other doors (make sure it's not turned off)?

If you open the driver's door with the engine running, do you get a door ajar warning light? The other doors?

You should probably make a new topic for the rear wiper not working, but check for power on the black/pink wire at the motor with the key on. Also check for a ground on the solid black wire.
behlinla is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 02:53 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2