Fuel Filling A Problem - Taurus Car Club of America : Ford Taurus Forum
Register Home Forums Active Topics Topic Finder Photos Members List Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowAuto Loans
TaurusClub.com is the premier Ford Taurus Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-05-2009, 09:03 PM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Member Number: 23093
Join Date: Oct 2009
Visit: My Garage
Posts: 1
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 0
ewalters has a little shameless behaviour in the past
Default

Everytime I try to put gas in (tried all positions and speeds) it clicks off. Tried at several stations. Have to slow it down to where it is barely pumping. Takes about 15 minutes to put in 10$. Checked with the dealer, he was no help other than trying to sell me a lot of parts "it could be" Any ideas?
ewalters is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-05-2009, 09:14 PM   #2 (permalink)
Technical Advisor
 
Member Number: 1771
Join Date: Oct 2003
Location: Blythewood, SC 29016
Chapter: Southeast
Drives: 00 SEL Sedan DOHC
Visit: My Garage
Posts: 16,917
Trader Score: 7 reviews
Rep Power: 93
Bull Geek has a reputation beyond reputeBull Geek has a reputation beyond reputeBull Geek has a reputation beyond reputeBull Geek has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to Bull Geek Send a message via MSN to Bull Geek
Default

Do you use any kind of fuel injector cleaner in a bottle? A few people on here have found that the silver foil gets caught in the trap of the filler neck (as well as other debris).
__________________
--Nick

-True Blue MC 2003 Lincoln Town Car | V8 SOHC/4R70W | 55K
-Silver Frost MC 2000 Ford Taurus SEL | V6 DOHC/AX4N | 198K
--Wood paneled 1991 Mercury Grand Marquis LS Colony Park wagon | V8 OHV/AOD | 180K ish?
--Ugly Colored 1987 Mercury Grand Marquis LS Colony Park wagon | V8 OHV/AOD | 303K miles!
Former...
'87 Taurus 3.0 GL sedan, '87 Taurus 3.0 GL Wagon, '97 Taurus SHO 3.4 V8 sedan
Bull Geek is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2009, 01:06 AM   #3 (permalink)
Devoted Member
 
mooby's Avatar
 
Member Number: 3283
Join Date: Jul 2004
Location: montreal
Visit: My Garage
Posts: 4,021
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 0
mooby has a little shameless behaviour in the past
Send a message via MSN to mooby
Default

just use a air hose and shot air in there you must have a debris or a rag

ive seen this once you may want to remove only the filler tube (rubber hose)
__________________
done so far discoball hid rear and front mustang gt caliper disk brake setup,moog ball joint tie rod end front and rear sway bar 24 26mm with moog blue bushing strutbar bushing 16" mag and yokohama aviz trz plus new engine and tranny on 15 jan 2006 plus new eibach coil and 07 front seat sho cluster led

mooby is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2009, 05:12 AM   #4 (permalink)
Crazy Devoted Member
 
Member Number: 5295
Join Date: May 2005
Location: Miramichi, New Brunswick
Drives: 2005 Taurus SE 3.0L Vulcan Bought with 111,432KM in October of 2012
Visit: My Garage
Posts: 5,744
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 33
the_intimidator_02 is a jewel in the rough
Default

QUOTE (mooby @ Oct 6 2009, 03:06 AM)
Quote:
just use a air hose and shot air in there you must have a debris or a rag

ive seen this once you may want to remove only the filler tube (rubber hose)[/b]



You're going to have to remove the filler neck to remove the foil if it's in there, I've seen it too many times.
__________________


Life is a hard teacher, it gives you the test before it teaches you the lesson.

The Human race is governed by it's own imagination.

Please don't steal, the government can't stand the competition.
the_intimidator_02 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2009, 12:37 PM   #5 (permalink)
Junior Member
 
Member Number: 23217
Join Date: Oct 2009
Visit: My Garage
Posts: 2
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 0
shaneb has a little shameless behaviour in the past
Default

My 2000 ffv had this same issue.. I could barely put any gas in .. My gas gauge didnt work either.. I replaced the ffv module under the dash and it fixed everything.....

link to other post
shaneb is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2009, 05:39 PM   #6 (permalink)
Junior Member
 
Member Number: 23611
Join Date: Oct 2009
Location: Duluth, MN
Visit: My Garage
Posts: 2
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 0
bob5381 has a little shameless behaviour in the past
Default

QUOTE (Preacher @ Oct 5 2009, 09:03 PM)
Quote:
Everytime I try to put gas in (tried all positions and speeds) it clicks off. Tried at several stations. Have to slow it down to where it is barely pumping. Takes about 15 minutes to put in 10$. Checked with the dealer, he was no help other than trying to sell me a lot of parts "it could be" Any ideas?[/b]
Another of my cars ('02 Hyundai) has intermittent problems with this and a friend said to check the Evaporative Emissions Control system. There is a pressure sensor in the tank monitors pressure. All this equipment collects and stores all the gas fumes that formerly were released into the atmosphere. Haynes manual has some information on it. I have not addressed the issue on the other car because it's not being a "pain" now.
bob5381 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2009, 05:54 PM   #7 (permalink)
Devoted Member
 
mmmfloorpie's Avatar
 
Member Number: 15038
Join Date: Mar 2008
Location: Ontario, Canada
Visit: My Garage
Posts: 1,965
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 0
mmmfloorpie has a little shameless behaviour in the past
Send a message via AIM to mmmfloorpie Send a message via MSN to mmmfloorpie Send a message via Yahoo to mmmfloorpie
Default

I know this is probably a little thing, but, do you buy your gas at the same station every time? Sometimes I've had problems with filling my car too and I have to very gently squeeze the pump so that the auto shut off doesn't engage... Specific pumps at the station I buy gas from seem to give me the most problems. Probably isn't the solution, but just a thought.
__________________
This jellybean's got a hard candy coating

mmmfloorpie is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2009, 06:02 PM   #8 (permalink)
Crazy Devoted Member
 
Member Number: 5295
Join Date: May 2005
Location: Miramichi, New Brunswick
Drives: 2005 Taurus SE 3.0L Vulcan Bought with 111,432KM in October of 2012
Visit: My Garage
Posts: 5,744
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 33
the_intimidator_02 is a jewel in the rough
Default

QUOTE (Bob@Duluth @ Oct 29 2009, 07:39 PM)
Quote:
QUOTE (Preacher @ Oct 5 2009, 09:03 PM)
Quote:
Everytime I try to put gas in (tried all positions and speeds) it clicks off. Tried at several stations. Have to slow it down to where it is barely pumping. Takes about 15 minutes to put in 10$. Checked with the dealer, he was no help other than trying to sell me a lot of parts "it could be" Any ideas?[/b]
Another of my cars ('02 Hyundai) has intermittent problems with this and a friend said to check the Evaporative Emissions Control system. There is a pressure sensor in the tank monitors pressure. All this equipment collects and stores all the gas fumes that formerly were released into the atmosphere. Haynes manual has some information on it. I have not addressed the issue on the other car because it's not being a "pain" now.
[/b][/quote]


A sticking vent solenoid can sometimes cause an issue filling.
__________________


Life is a hard teacher, it gives you the test before it teaches you the lesson.

The Human race is governed by it's own imagination.

Please don't steal, the government can't stand the competition.
the_intimidator_02 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2009, 06:10 PM   #9 (permalink)
Devoted Member
 
mooby's Avatar
 
Member Number: 3283
Join Date: Jul 2004
Location: montreal
Visit: My Garage
Posts: 4,021
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 0
mooby has a little shameless behaviour in the past
Send a message via MSN to mooby
Default

i have a similar prb on my 1990 sho i cannt fill the tnak to the max before it comnpletely full it spray the gaz out the door i need to go real slow

WTF
__________________
done so far discoball hid rear and front mustang gt caliper disk brake setup,moog ball joint tie rod end front and rear sway bar 24 26mm with moog blue bushing strutbar bushing 16" mag and yokohama aviz trz plus new engine and tranny on 15 jan 2006 plus new eibach coil and 07 front seat sho cluster led

mooby is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 01:23 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2