2013 Wind Noise - Taurus Car Club of America : Ford Taurus Forum
Register Home Forums Active Topics Topic Finder Photos Members List Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowAuto Loans
TaurusClub.com is the premier Ford Taurus Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-08-2012, 11:25 PM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Member Number: 51071
Join Date: Nov 2012
Location: Fort Worth, TX
Chapter: Southern
Drives: 2013 Limited 3.5 TI VCT
Visit: My Garage
Posts: 14
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 0
charliemack is an unknown quantity at this point
Default 2013 Wind Noise

First I want to say that I love my 2013 Limited! My only issue has been a reoccurring wind noise. I do a lot of highway mileage and constantly have to turn up music to drown it out.

So I wanted to start a thread to catalog the progression of attempted repairs, up until final resolution.

I purchased the car 1 month ago, immediately noticed a wind noise above 60mph on open road. (Whistling sound)

Tried taping off joints on drivers side
Tried pulling in driver side view mirror

Neither produced any change

So far Dealership has acknowledged the noise and has tried

- Reseal on driver side
- Complete removal and reset of windshield

At this point they have had it for 3 days tomorrow. And are continuing diagnosing. More to follow
charliemack is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-09-2012, 12:22 AM   #2 (permalink)
Technical Advisor
 
behlinla's Avatar
 
Member Number: 14275
Join Date: Dec 2007
Location: Wisconsin
Chapter: Midwest
Drives: A blue car
Visit: My Garage
Posts: 7,507
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 80
behlinla has a reputation beyond reputebehlinla has a reputation beyond reputebehlinla has a reputation beyond reputebehlinla has a reputation beyond reputebehlinla has a reputation beyond reputebehlinla has a reputation beyond repute
Default

Don't forget about the moonroof. You can use 2" masking tape to seal up joints while you're troubleshooting.
behlinla is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2012, 09:23 AM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Member Number: 51071
Join Date: Nov 2012
Location: Fort Worth, TX
Chapter: Southern
Drives: 2013 Limited 3.5 TI VCT
Visit: My Garage
Posts: 14
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 0
charliemack is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by behlinla View Post
Don't forget about the moonroof. You can use 2" masking tape to seal up joints while you're troubleshooting.
I didn't think about masking off the moonroof, if they can't figure it out today i'll bring that up with them!
charliemack is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2012, 09:34 AM   #4 (permalink)
Junior Member
 
Member Number: 51071
Join Date: Nov 2012
Location: Fort Worth, TX
Chapter: Southern
Drives: 2013 Limited 3.5 TI VCT
Visit: My Garage
Posts: 14
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 0
charliemack is an unknown quantity at this point
Default

Just an update for future reference,

Window had to be pulled and reseated as well as adjust ment of the lower cover. SO far so good no noise at 80+ MPH
charliemack is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2012, 10:57 AM   #5 (permalink)
Devoted Member
 
mjhpadi's Avatar
 
Member Number: 43818
Join Date: Nov 2011
Location: Central Pennsylvania
Chapter: Northeast
Drives: 2010 Taurus SHO
Visit: My Garage
Posts: 1,295
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 9
mjhpadi has a spectacular aura about
Default

The wind noise really surprises me, I haven't noticed it at all in my 2010. Now our 99 Sable and our 98 Taurus Wagon had a lot more wind noise, but I thought most of that was mileage and wear. Anyway, good luck with finding the cause and getting it fixed, please keep us updated.
__________________
2010 Ford Taurus SHO-Livernois 4+X Tune, Airaid CAI, Caliper Covers, Tinted Taillights, Tinted Headlights, LED Interior Lighting, LED Puddle Lamps and License Lights, SHO Hood Stripes, Rearranged Trunk Badging, 3 Bar MAP Sensor, 160 Evenflo Thermostat, V3 Triton Switchback LED Front Parking/Turn Signal
2004 Ford Explorer Limited-Wife's Tow Vehicle
1999 Mercury Sable LS-Our "Beatermobile"
1999 Ford Taurus SE Wagon-'Our Family Truckster"
mjhpadi is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2012, 01:23 PM   #6 (permalink)
Junior Member
 
Member Number: 51503
Join Date: Dec 2012
Chapter: Northeast
Drives: 2013 Limited Fully Loaded w/3.5L V6
Visit: My Garage
Posts: 4
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 0
jaketyjake is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by charliemack View Post
Just an update for future reference,

Window had to be pulled and reseated as well as adjust ment of the lower cover. SO far so good no noise at 80+ MPH
which window?

i have he whistle also. since day one. i'm going into the dealer today for a few other things as well. i'd like to be able to offer the suggestion.
jaketyjake is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2012, 01:05 PM   #7 (permalink)
Junior Member
 
Member Number: 51814
Join Date: Dec 2012
Location: Ypsilanti, MI
Chapter: Northeast
Drives: 2013, SEL, I4, Ecoboost
Visit: My Garage
Posts: 1
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 0
barrett7806 is an unknown quantity at this point
Default Wind Noise

I tried to tell my Service Advisor about the same issue and he claims not to know anything about it. I will bring it up again.
barrett7806 is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2012, 01:49 PM   #8 (permalink)
Junior Member
 
Member Number: 51071
Join Date: Nov 2012
Location: Fort Worth, TX
Chapter: Southern
Drives: 2013 Limited 3.5 TI VCT
Visit: My Garage
Posts: 14
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 0
charliemack is an unknown quantity at this point
Default

It was coming from the Front windshield, on the drivers side.

Service advisor told me they needed to reseat the winshield, they also had to adjust some of the covers or cowls related to that process.

I went in with specific instructions on how to reproduce the windshield.

60-65+ MPH , not behind another vehicle(open road), not raining

I'll see if i can find the paperwork and see if they listed parts or adjustments
charliemack is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2013, 05:34 PM   #9 (permalink)
Junior Member
 
Member Number: 51503
Join Date: Dec 2012
Chapter: Northeast
Drives: 2013 Limited Fully Loaded w/3.5L V6
Visit: My Garage
Posts: 4
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 0
jaketyjake is an unknown quantity at this point
Default

i took my 2013 to the dealer for the wind noise. they had it 6 days and completely removed and resealed the windshield. it did not fix it. it is back at the dealership now. i had the service manager ride with me. i got him behind the wheel and driving into the wind. he heard it very clearly. they have had it 5 days now, and i just got a call from them saying they "drove several other similar cars with the same noise". they said they are contacting ford engineering and will keep me updated.


if you can find specifics as to the covers and cowls, and what they did to it to fix it i can pass that info on to them.
jaketyjake is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 04:41 PM   #10 (permalink)
Junior Member
 
Member Number: 50630
Join Date: Oct 2012
Chapter: Northeast
Drives: Taurus 2013 Limited
Visit: My Garage
Posts: 1
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 0
ford_lee is an unknown quantity at this point
Default

Jaketyjake,

can you please provide the dealership information where it was looked in.
ford_lee is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 12:11 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2