i need help - Taurus Car Club of America : Ford Taurus Forum
Register Home Forums Active Topics Topic Finder Photos Members List Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowAuto Loans
TaurusClub.com is the premier Ford Taurus Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-25-2013, 01:16 PM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Member Number: 53193
Join Date: Feb 2013
Chapter: Northeast
Drives: 2003
Visit: My Garage
Posts: 3
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 0
andrewjbell is an unknown quantity at this point
Default i need help

I have a 2003 ford tar that the battery keeps going dead on me. I have had the battery check out and altternator check both are gud. But I can't understand y the battery keep dieing on me. I need help Please
andrewjbell is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-25-2013, 01:59 PM   #2 (permalink)
Devoted Member
 
it'sthatcar's Avatar
 
Member Number: 49561
Join Date: Aug 2012
Location: Minnesota
Chapter: Northern
Drives: 2004 Ford Taurus SEL Comfort
Visit: My Garage
Posts: 3,043
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 11
it'sthatcar will become famous soon enough
Default

Have you checked to see if there is a light that stays on when the car is shut off? Like cab lights, trunk/cargo area light? How long is it between starts that the battery dies?
__________________


David

2004 SEL Comfort ~ Shadow Grey Metallic ~ Mach upgrade with Pioneer speakers in the doors and Kenwood speakers in the rear deck ~ tinted windows ~ amber rear turn signal mod
it'sthatcar is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-25-2013, 04:38 PM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Member Number: 53193
Join Date: Feb 2013
Chapter: Northeast
Drives: 2003
Visit: My Garage
Posts: 3
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 0
andrewjbell is an unknown quantity at this point
Default

It happen fridayi got a boost off then Saturday I drove it Sunday I didn't drive it and.it Did it this morning
andrewjbell is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-25-2013, 07:46 PM   #4 (permalink)
Sam
breeves002
 
Sam's Avatar
 
Member Number: 49890
Join Date: Sep 2012
Location: St. Louis, MO
Chapter: Midwest
Drives: 2008 Mercury Sable Premier
Visit: My Garage
Posts: 6,124
Trader Score: 8 reviews
Rep Power: 68
Sam has a reputation beyond reputeSam has a reputation beyond reputeSam has a reputation beyond reputeSam has a reputation beyond reputeSam has a reputation beyond reputeSam has a reputation beyond repute
Default i need help

Well how do you know the battery is good? Did they load test it properly or just put this small thing on it and say its good?

I agree. Check for something staying on. If the battery truly is good, then something is draining it or it isn't charging correctly.


Sent from AutoGuide.com App
__________________
Sam

2008 Mercury Sable Premier
2012 Kia Soul Base AT 1.6GDI
2004 Acura TSX 2.4
Moved On: 2000 Sable LS Premium Duratec
Sam is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-25-2013, 09:20 PM   #5 (permalink)
Crazy Devoted Member
 
Member Number: 10865
Join Date: Dec 2006
Visit: My Garage
Posts: 12,887
Trader Score: 1 reviews
Rep Power: 54
sheila is a name known to allsheila is a name known to all
Default

Welcome Andrew!
sheila is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-25-2013, 09:56 PM   #6 (permalink)
Graphic Designer

 
Roach's Avatar
 
Member Number: 32683
Join Date: Nov 2010
Location: Concord, NC
Chapter: Southeast
Drives: 2000 Model SE, [Engineless]
Visit: My Garage
Posts: 1,358
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 12
Roach has a spectacular aura about
Default

Something could be grounding out. Is there any custom wiring in it anywhere? [New interior/exterior lights, sound systems, etc..]
__________________
2000 Taurus SE "Lady Hearse"
__1995 Taurus SHO "Organ Donor"

____1996 Thunderbird LX "Jade Phoenix"
Roach is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-25-2013, 10:47 PM   #7 (permalink)
Devoted Member
 
Lgbpop's Avatar
 
Member Number: 7489
Join Date: Mar 2006
Location: Fort Myers, Florida USA
Chapter: Southeast
Drives: '90 Taurus GL Wagon 3.0L; '65 Rambler Ambassador 990 convertible
Visit: My Garage
Posts: 3,315
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 48
Lgbpop has a brilliant futureLgbpop has a brilliant futureLgbpop has a brilliant future
Default

Other concern is, how long do you run the car after jump-starting it? If it's down to the shopping center and back, you won't charge the battery up enough to do any good. It needs a good, deep overnight charge or a long drive.
__________________
"Mmm. Do, or do not. There is no try."

Someday, some hairy big-eared little alien is gonna steal that from me.
Lgbpop is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-25-2013, 11:13 PM   #8 (permalink)
Devoted Member
 
Blkfordtaurusman's Avatar
 
Member Number: 36955
Join Date: May 2011
Location: Chicago Il
Chapter: Midwest
Drives: 2004 Black Taurus... 12's in the trunk soundin like an airplane
Visit: My Garage
Posts: 1,816
Trader Score: 2 reviews
Rep Power: 12
Blkfordtaurusman has a spectacular aura about
Default

1) Could have corrosion Inside your battery clamps. Brush in side your battery clamps. 2) Your alternator charging wire may be fried out or burnt in the middle of the insulation and not transferring the charge. 3) your ground post could be corroded and compromised. 4)Are your battery clamps on loose? 5) perhaps a parasitic power draw from a bunch of endless sources? You may want to invest in a battery clamp that allows you to twist to disconnect the power until you successfully solve the problem. Google "disconnect type battery clamp". They are about $14. And if you have any accessories disconnect them.

Last edited by Blkfordtaurusman; 02-25-2013 at 11:15 PM.
Blkfordtaurusman is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-26-2013, 12:24 AM   #9 (permalink)
Member
 
caseitman's Avatar
 
Member Number: 24956
Join Date: Dec 2009
Location: Grand Junction, CO
Chapter: Northern
Drives: 1996 Ford Taurus SHO 3.4L V8
Visit: My Garage
Posts: 453
Trader Score: 1 reviews
Rep Power: 11
caseitman is an unknown quantity at this point
Default

I agree with everyone with the draining idea, maybe you didn't completely shut all your doors (pulled that one before) or maybe you have a loose ground coming off of your battery that isn't giving it a good enough ground charge
caseitman is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-26-2013, 07:22 PM   #10 (permalink)
Junior Member
 
Member Number: 53193
Join Date: Feb 2013
Chapter: Northeast
Drives: 2003
Visit: My Garage
Posts: 3
Trader Score: 0 reviews
Rep Power: 0
andrewjbell is an unknown quantity at this point
Default

Yea I do have a sound system recently put in. Like 3 mnths. Ago
andrewjbell is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Taurus Car Club of America : Ford Taurus Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 02:40 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2